Девети национален конкурс за детско творчество“КУКЕРИ“

f5a184e43d5efbdb37aa3d250a69a231СТАТУТ НА КОНКУРСА
ТЕМА: „КУКЕРИТЕ – древни и днешни, страшни и забавни, шумни и пъстри, живеят в детското творчество и днес!”
ЦЕЛ: Целта на конкурса е да запознае децата с традиционните български обичаи и маскарадни игри , да провокира и поощри интереса им към богатия български фолклор, да даде възможност за изява на детската фантазия, чрез интерпретация на народното творчество, за да приобщи подрастващите към богатството и мъдростта на народните традиции.
УСЛОВИЯ НА УЧАСТИЕ: В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 17 години от цялата страна. Всеки участник може да изпрати две творби в следните категории:
1. Изобразително и приложно изкуство – рисунка, колаж, маска, стъклопис,керамика, текстил и други (без ограничения в изразните средства).
2. фотография – снимки на възстановки на обичая на Сирни заговезни, или снимки запечатали мигове на прошка, помирение и извинение.
3. литература – стихотворения, есета, спомени, интервюта, приказки и други
( до две страници).
НАГРАДИ. Във всяка категория ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда, както и награда за най-добра школа в категорията. Всеки участник ще получи сувенир от конкурса.
ОРГАНИЗАЦИЯ НА КОНКУРСА.Таксата за участие е на стойност 5.00 лв. за участник и може да бъде изпратена с пощенски запис на адреса на читалището. В конкурса за най-добра школа се допускат тези от тях, които имат поне 5 индивидуални участника. Изпратените творби остават в полза на читалището.
Творбите могат да бъдат изпращани до 10.03.2016 година на адрес Град Българово; община Бургас; улица ”Първи май” 1; НЧ”Съгласие 1905”. Фотографиите и литературните творби можете да изпратите в електронен вариант на e-mail saglasie1905@abv.bg
На 13.03.2016г. ще се проведе заключителният етап на конкурса. Всички участници, поканени на празник в деня на Сирни заговезни в Българово ще видят истински кукери, ще научат повече за обичая „прошка”, ще бъдат поздравени с фолклорен концерт от свои връстници самодейци и ще получат своите награди.

ЗА ВРЪЗКА:
Стела Папанчева – тел.: 0896730867;
Галина Дараданова- тел.: 0889049120

Все още няма коментари.

Вашият коментар