КОНКУРС „ВОДА“ 2024, посветен на Световния ден на водата 22 март

КМЕТСТВО ГР.БЪЛГАРОВО,

И НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „СЪГЛАСИЕ 1905”

ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ЕДИНАДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА ЗА

СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА 22 МАРТ

Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода. Денят се отбелязва официално от 1993 по предложение на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED). Всяка година темата на конкурса е различна, но винаги свързана с водата, нейната сила, предназначение, ролята в бита на българина. Темата на конкурса тази година е „ПЕСЕНТА НА ВОДАТА”.

Вода е равно на Живот! Животът е Вода! От къде идва, на къде отива? Тиха, бурна, студена, топла, сладка, солена, но БЕЗЦЕННА!

Целта на темата е да провокира интересни творчески хрумвания и оригиналното им пресъздаване в темата на конкурса. Посетете и/или направете кратко описание на извор в близост до вашето населено място и ни разкажете чрез рисунки или снимки какъв път извървява песента на водата. Очакваме вашите рисунки, стихове и есета, видеоклипове и песни за водата в които описвате дългият път на Песента на водата.

Няма ограничения във възраст, пол и населено място. Както всяка година може да участва всеки който пожелае. Всеки участник  може да изпрати две творби  в следните категории:

– Изобразително изкуство –  рисунка

– Приложно изкуство – колаж, макет;

– Видеоклип  (до 3 минути) ;

– Литература –  стихотворения, есета, интервюта, приказки и други (до две страници) (файл на Word).

Във всяка категория ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда, както и награда за най-добра школа в категорията. Всеки участник ще получи грамота за участие. В конкурса за най-добра школа се допускат тези от тях, които имат поне 5 индивидуални участника.

  Литературните творби, рисунки и видеоклипове  можете да изпратите в електронен вариант на e-mail:   saglasie1905konkurs@abv.bg,   като посочите името и възрастта на участника, адрес, училище или школа, име и телефон на родител или ръководител.

Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 23.03.2024 г./събота/ от 11:00 ч. с изложба във фоайето на читалището и награждаване на отличените от конкурса .

Повече информация за конкурса: Мариана Среброва – 0884510088.

Все още няма коментари.

Вашият коментар