Конкурс „Вода“

Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода. Денят се отбелязва официално от 1993 по предложение на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED). Всяка година темата на конкурса е различна, но винаги свързана с водата, нейната сила, предназначение, ролята в бита на българина. Темата на нашият конкурс тази година е „ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА ВОДАТА”.

Вода е равно на Живот! Животът е Вода! От къде идва, на къде отива? Тиха, бурна, студена, топла, сладка, солена, но БЕЗЦЕННА!

Целта на темата е да провокира интересни творчески хрумвания и оригиналното им пресъздаване в темата на конкурса. Посетете и/или направете кратко описание на извор в близост до вашето населено място и ни разкажете чрез рисунки или снимки какъв път извървява. Очакваме вашите рисунки, фотографии, стихове и есета, видеоклипове и презентации, в които описвате дългият път на водата.

Няма ограничения във възраст, пол и населено място. Както всяка година може да участва всеки който пожелае. Всеки участник  може да изпрати две творби  в следните категории:

– Изобразително изкуство –  рисунка

– Приложно изкуство – колаж, макет;

– Фотография (файл в JPG формат);

– Видеоклип  (до 3 минути) ;

– Презентация до 15 слайда;

– Литература –  стихотворения, есета, интервюта, приказки и други (до две страници) (файл на Word).

Във всяка категория ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда, както и награда за най-добра школа в категорията. Всеки участник ще получи грамота за участие. В конкурса за най-добра школа се допускат тези от тях, които имат поне 5 индивидуални участника.

Конкурсът не е онлайн. Творбите трябва да бъдат изпращани на адрес 8110 гр. Българово, ул. „Първи май“ № 1, НЧ „Съгласие 1905“ до 20.03.2023 година. Презентации и видеоклипове можете да изпратите в електронен вариант на e-mail:   saglasie1905konkurs@abv.bg,   като посочите името и възрастта на участника, адрес, училище или школа, име и телефон на родител или ръководител.

Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 25.03.2023 г. от 12:30 ч. с изложба във фоайето на читалището и награждаване на отличените от конкурса .

Повече информация за конкурса: кмет Йордан Йорданов – 0887946363, Анна Тодорова –председател на НЧ „Съгласие 1905“ – 0897847602.

pixiz-22-02-2023-10-38-34

Все още няма коментари.

Вашият коментар