КОНКУРС „ВОДА“

КОНКУРС „ВОДА“
Кметство Българово, Народно читалище „Съгласие 1905″ и ОУ „Васил Левски“ град Българово за девета поредна година ще отбележат Световния ден на водата 22 март с провеждането на традиционния конкурс „ВОДА“.
Територията на България е изключително богата на минерални извори с най-различни качества на водата. Ако трябва да се обхванат в едно изследване всички минерални извори, то и една книга не би стигнала да се изпише всичко за качеството на техните води.
Всяка година темата на конкурса е различна, но винаги свързана с водата, нейната сила, предназначение, ролята в бита на българина. Темата тази година е „ВОДАТА ЛЕКУВА”. Най-важното нещо е ЗДРАВЕТО – на тялото, ума и душата. Редица заболявания могат да бъдат положително повлияни от минералните води в нашата страна, само трябва да знаем при кой проблем къде да отидем. Целта на конкурса и поставената тема за водата, здравето и екологията е да провокира интересни творчески хрумвания и оригиналното им пресъздаване в темата на конкурса.
Посетете и/или направете кратко описание на извор в близост до вашето населено място, за което знаете че водата има лечебни свойства и ни разкажете чрез рисунки или снимки. Очакваме вашите рисунки, фотографии, стихове и есета, видеоклипове и презентации, в които е отредено подобаващото място на лечебната сила на водата.
Няма ограничения във възраст, пол и населено място. Както всяка година може да участва всеки който пожелае. Всеки участник може да изпрати две творби в следните категории:
 Изобразително и приложно изкуство – рисунка, колаж, макет (файл в JPG формат);
 Фотография (файл в JPG формат);
 Видеоклип до 3 минути) ;
 Презентация до 15 слайда;
 Литература – стихотворения, есета, интервюта, приказки и други (до две страници) (файл на Word).
Във всяка категория ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда, както и награда за най-добра школа в категорията. Всеки участник ще получи грамота за участие. В конкурса за най-добра школа се допускат тези от тях, които имат поне 5 индивидуални участника.
Творбите могат да бъдат изпращани до 22.03.2022 година. Заснетите арт творби, фотографиите и литературните творби можете да изпратите в електронен вариант на e-mail: saglasie1905@abv.bg, като посочите името и възрастта на участника, адрес, училище или школа, име и телефон на родител или ръководител.
Всички творби ще се публикуват на Facebook Народно Читалище Гр. Българово и интернет страницата на читалището http://nchsaglasie1905.ecocleantm.com Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 26.03.2022 г. с награждаване на отличените от конкурса. Творбата получила най-много харесвания на фейсбук страницата на читалището ще получи специалната награда на публиката.
Отбелязването на Световния ден на водата 2021 в гр. Българово ще се проведе под патронажа на госпожа Весна Балтина – заместник-кмет „Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата” в Община Бургас.
Повече информация за конкурса: кмет Йордан Йорданов – 0887946363, Анна Тодорова – 0897847602.
274550928_1080811815815938_506657673834140931_n
Все още няма коментари.

Вашият коментар