Дейности

През 2014 г са набавени 139библ. документа – закупени и от дарения. По спечелен проект от Министерството на културата бяха отпуснати 500лв за нови книги. Абонирани са 5 периодични издания за деца/съгласно волята на дарителя/. В списъка на новите книги, закупени за библиотеката са предимно български и чужди романи, литература за учащи, приказки, басни, гатанки. В това число са „Лето 1850” от Владимир Зарев, „Война на буквите”, и„Стъклени съдби” от Людмила Филипова; „Един ден, един живот”, „Тетрадката”, „Незабравима разходка” от Никълъс Спаркс; „Единайсет минути” от Пауло Коелю]; „От пръв поглед” на Даниел Стийл и др. За деца- „Детски атлас на България”, „Чебурашка и крокодилът Гена”, „Великолепният Франклин”,”Каспър и приятели”, „Английски за деца”; поредицата на Ц.Лалев „Моята първа книга за народните будители,…за Българското възраждане, …за българските откриватели, …за българските символи”. Поредица в комикси”Защо?- за растенията, за моретата и океаните; списания за изучаване на английски език- „Начално ниво и НивоА1/А2.

Читателите на библиотеката се обслужват от 1 библиотекар в две зали на площ от 70 кв.м.: заемна и читалня- компютърна зала. От 2010 г. библиотеката работи по дългосрочната програма „Глобални библиотеки – България” и предлага на читателите безплатен интернет. В залата са разположени 4компютърни конфигурации, които се ползват от ученици, студенти и граждани за учебни справки, изработване на проекти, информация за безработни, връзки със страната и чужбина. За годината са направени общо 3720 посещения .В библиотеката се извършват PRINT, COPYи,SCAN/копирни/ услуги за гражданите срещу заплащане.
Дарители на библиотеката са Христина Благоева-кн.”Моят град Българово”, която дари целия тираж от книгата за финансово подпомагане на читалището,Тончо Карабулков- сп. „Бъдеще”, кн.”Летописи на гр. Българово и родът Карабулкови”,както и други свои книги. Седем свои книги дари на библиотеката арх. Дунка Герганова от гр. Бургас. С ценни книги попълниха библ. фонд Софка Дюлгерова от гр. Българово и частен дарител от гр. Несебър. Дългогодишен дарител на абонамента за библиотеката е „Андезит”ОД-гр. Бургас , както и други фирми и организации от гр. Българово, финансирали мероприятията на нашите малки читатели.
РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА БИБЛИОТЕКАТА ЗА ПОСЕТИТЕЛИ Е:
ПРЕДИ ОБЯД: ОТ 9.00 ДО 12.30; СЛЕД ОБЯД :ОТ14.00 ДО 18.00                                            ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ